[:nl]Binnenkort alleen cashloos betalen in bussen[:en]Only cash payment in busses[:]

[:nl]The World's Best Photos of bussen and syntus - Flickr Hive ...

LET OP: Vanaf 24 juni ook in Gelderland, Overijsel en Flevoland geen contante betalingen meer mogelijk!
Vanaf zondag 24 juni gaat het busvervoer in OV-Oost gezamenlijk over op cashloos betalen. Dit betreft de vervoerders Arriva in Achterhoek Rivierenland, Connexxion in Flevoland en Noordwest Overijssel, Breng in de regio Arnhem-Nijmegen en Keolis Nederland in Twente, Midden-Overijssel en de Veluwe. Vanaf die datum is het voor reizigers niet meer mogelijk om in bovenstaande bussen een vervoerbewijs te betalen met contant geld. De vervoerders zijn naar aanleiding van een aantal overvallen in 2016 gestart met het invoeren van cashloos betalen in de bussen. Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket (zowel geprint als getoond op de smartphone) of een vervoerbewijs betalen in de bus met pin, contactloos of creditcard. Op deze manier wil men de veiligheid in de bus verbeteren, voor zowel de buschauffeur als de reiziger.

Om het betaalgemak te behouden is het tegenwoordig ook mogelijk om een vervoerbewijs met contact geld te betalen in de voorverkoop bij de OV-Servicepunten en overige verkooppunten in de regio. Helaas is het aantal en de spreiding van deze verkoop punten ontoereikend en zijn de openingstijden beperkt. De stroom internationale studenten en bezoekers beschikken de eerste weken tot maanden niet over een andere betaalmethode dan contant geld. Dit zal Wageningen nog onbereikbaarder maken. Als vakbond zijn wij nu in gesprek met de bus vervoerders, de provincie en de universiteit om te zorgen dat er op de campus een verkooppunt komt voor cash kaartjes.

Al vanaf eind 2017 is het mogelijk om je vervoerbewijs in Oost Nederland met de pinpas te betalen. Toen kon de reiziger echter ook nog contant afrekenen. Vanaf 24 juni 2018 kan er niet meer contant worden betaald in de bus. Echter worden de reizigers deze maand pas geïnformeerd over de nieuwe betaalmogelijkheden door middel van een reizigerscampagne.[:en]The World's Best Photos of bussen and syntus - Flickr Hive ...

BEWARE: Payment with cash will be impossible in Gelderland, Overijsel and Flevoland from the 24th of June onwards!
From Sunday the 24th of June, bus companies in the region of the East of the Netherlands with completely transfer to cashless payment. This includes the busses of Arriva in Achterhoek Rivierenland, Connexxion in Flevoland and North-East Overijssel, Breng in the region Arnhem-Nijmegen, and Keolis Nederland in Twente, Middle-Overijssel and the Veluwe. This decision has been made because of several robberies in 2016. Travelers will be able to pay by OV-chip card, an e-ticket (printed or on your smartphone) or by buying a ticket in the bus by card. This new regulation should improve the safety of the driver and the travellers.

As an addition, it will be possible to buy a ticket with cash at some OV-Service desks and some other shops in the region. Unfortunately, the number and spreading of these locations is insufficient and the opening hours are restricted. Most of the new international students and visitors only have cash to pay the bus during the first few weeks or months. We, as a union, are now trying to improve the situation and to get a selling point of cash tickets on campus by talking to the bus companies, the province and the university.[:]