Commissies

Wil je werken voor het collectief van 10.000 Wageningse studenten? Wil je meer weten wat S.A.W doet? Hier heb je een overzicht van onze commissies.

Wat de Student Alliance Wageningen zoekt in een commissielid.

Als bestuurslid van de S.A.W. maak je jezelf hard voor onderwijs, huisvesting, internationalisering, sport of openbaar vervoer, daarbij ben je betrokken bij het studentenleven in Wageningen. Je hebt een brede interesse en bent bereid om aan problemen te werken. Samenwerken binnen de SAW is van groot belang, maar persoonlijk initiatief is net zo belangrijk, omdat we nog een jong maar frisse organisatie zijn. Je bent toegankelijk voor studenten en durft je mening te geven over zaken die de interesse van studenten raken. Daarnaast wil je graag leren en dingen voor elkaar krijgen. Je bent aanspreekbaar en in staat om kritiek te geven en te ontvangen.

Huisvesting commissie

De huizencommissie van de S.A.W. houdt zich bezig met de ontwikkelingen m.b.t. studentenhuisvesting in Wageningen. Doordat de universiteit groeit, wordt het tekort aan kamers elk jaar groter. We praten met de gemeente, de universiteit, Idealis en andere huisvesters en betrokkenen. Via lobbyen en acties proberen we het bouwen van meer studentenkamers mogelijk te maken. Ook zijn we bezig met het verbeteren van de contacten tussen studenten en andere inwoners van Wageningen. Ook zullen we het overleg tussen de huizencommissies van de verschillende verenigingen gaan faciliteren.

Onderwijs commissie

Als onderwijs commissie zijn we betrokken bij alle veranderingen in het onderwijs. Ook op dit gebied heeft de groeiende universiteit veel invloed. De kwaliteit moet gewaarborgd en het liefst zelfs verbeterd worden. Wij zullen Programme Committees informeren over hun rechten en we controleren het onderwijs van de WUR als onafhankelijke partij.

Internationalisering commissie

Veel internationale studenten ondervinden problemen tijdens hun tijd hier. Deze komen zij vooral aan het begin tegen. Daarom zijn wij met verschillende partijen bezig een informatie document te maken voor pas aangekomen internationale studenten. Hierin zullen dingen staan als hoe je je moet inschrijven bij een bank of zorgverzekering tot waar je meubels of een fiets kan kopen. Ook zullen wij enkele documenten van de gemeente vertalen en op onze website aanbieden om iedereen een zo aangenaam mogelijke studententijd te bieden.

Verder houden wij ons bezig met de invoering van Engelstalige bachelors. Het Engels niveau van de docenten zal eerst omhoog moeten en de vak inhoud met beleid aangepast, voordat de universiteit de aangewezen bachelors kan verengelsen zonder dat de kwaliteit van het onderwijs hierop achteruit gaat.

Openbaar vervoer & bereikbaarheid commissie

Aangezien de S.A.W. aangesloten is bij de ROCOV (Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer) Gelderland kunnen wij de belangen van de Wageningse studenten direct behartigen en jullie bovendien snel op de hoogte houden van wijzigingen in het OV. Verder houden wij ons bezig met snelfietsroutes, huur-/OV-fietsen, opties om samen te reizen met de auto en de behoeftes aan en knelpunten van de verschillende opties.

Pers & media commissie

De S.A.W. is een vakbond en zal dan ook een aantal keer druk uit oefenen door acties te organiseren of de pers te benaderen. Bovendien bestaan we pas kort, dus is de communicatie naar de buitenwereld erg belangrijk om bekendheid en legitimiteit te creëren.

Aanmelden of meer informatie?

Ben je geïnteresseerd? Of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar of zoek contact met ons op via Facebook @sawageningen