SAW zoekt commissieleden

Wil jij je inzetten voor de belangen van meer dan 10.000 studenten? Stuur dan een bericht naar de Student Alliance Wageningen! Wil je meer weten over de SAW en wat we allemaal doen? Hieronder hebben we het even voor je op een rijtje gezet.

Wat is de Student Alliance Wageningen.

SAW zet zich in voor de belangen van de meer de 10.000 studenten in Wageningen. Wij vinden dat iedere student het recht heeft goed en kwalitatief hoogwaardig onderwijs te volgen en hierin optimaal gefaciliteerd te worden. Dit betekent dat we er zijn voor studenten binnen maar ook buiten de universiteit. De Student Alliance Wageningen zet zich in voor een optimaal studentenleven. We hebben daarom verschillende portefeuilles waardoor we dit willen bereiken. We zetten ons in op het gebied van huisvesting, openbaar vervoer en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast geven we gevraagd en ongevraagd onze mening over actuele onderwerpen die de student aangaan. Door ons werk willen we de Wageningse student een zorgeloze studententijd geven, waarin de SAW een functie vervult als waakhond en gesprekspartner voor verandering. Tevens zal de SAW een ondersteunende functie vervullen voor de aangesloten lid organisaties. Door het organiseren van workshops en trainingen voor aankomende besturen of op verzoek hopen wij het studentenleven de ondersteunen.

IMG_0619JPG

Wat de Student Alliance Wageningen zoekt in een commissielid.

Als commissielid van de S.A.W. heb je hart voor onderwijs, huisvesting, internationalisering, sport of OV en ben je betrokken bij het studentenleven van Wageningen. Je hebt een brede interesse en zet je je graag in voor studentenzaken. Samenwerken binnen de SAW is van groot belang maar persoonlijk initiatief is net zo belangrijk, aangezien alles nog in de begin fase is. Je bent toegankelijk voor studenten en durft je mening te geven over zaken die het studentenbelang aangaan. Daarnaast ben je liergierig en houdt van aanpakken en kan je kritiek geven en ontvangen.

Informatie over de commissies

Teleurgesteld in het kameraanbod? Boos om de schemercolleges? Gestrest door het OV? Heb jij creatieve of praktische oplossingen voor zulke problemen? Dan is de S.A.W. wat voor jou. Wij zoeken studenten die:

 • Zulke problemen willen analyseren
 • Goede idee├źn hebben om deze problemen op te lossen
 • Willen (leren) praten met de universiteit, gemeente en andere belanghebbenden
 • Hun netwerk willen uitbreiden

Wij zijn verschillende commissies en werkgroepen aan het opzetten. Deze hebben de onderstaande onderwerpen:

 • Onderwijs
 • Internationalisering
 • Huisvesting
 • OV en bereikbaarheid
 • Pers en media
 • Gemeenteraad
 • Compensatie topprestaties

Lid worden is geheel gratis en je kan deel nemen in onze trainingen en commissies. Niet alleen draag je bij aan een beter Wageningen voor studenten, je vergroot je netwerk en krijgt inzicht hoe zaken zijn georganiseerd bij de gemeente, de universiteit en andere betrokkenen.

Aanmelden of meer informatie

Ben je geïnteresseerd? Of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar of zoek contact met ons op via Facebook @sawageningen