Bijna helft van Wageningse student nog zonder fietsverlichting

“Studenten, zorg voor goed fietsverlichting!” Dat is het advies van Nick Ligthart, de voorzitter van de Student Alliance Wageningen. Op basis van een steekproef op Leeuwenborch en Forum (N=120) blijkt dat 45% van de studenten hun fiets nog niet op orde hebben. “En dat kan grote gevolgen hebben…”, aldus Ligthart. Ligthart is twee weken geleden zelf beboet voor €55 omdat hij geen voorverlichting had op zijn fiets. “Ik wil zorgen dat dit zo weinig mogelijk andere studenten overkomt, want het is gewoon zonde van je geld”.

Volgende week organiseert de S.A.W. in samenwerking met de gemeente, de WUR en ‘Kragten’ een bewustwording campagne op 15 november bij Asia Plaza. Bij zonsondergang promoten de organisaties veilig fietsverkeer in Wageningen. “We delen flyers en stickers uit om mensen te attenderen dat goede verlichting cruciaal is. Met goede verlichting voorkom je namelijk niet alleen een fikse boete, ook de kans op een ongeluk wordt met 17% verminderd.”

Naast bewustwording zorgt de S.A.W. ook dat er goedkope fietsverlichting verkocht wordt op de Campus. Vanaf 15 november kan je bij de study store in forum voor 4 euro een voor- en achterlichtje aanschaffen. Ligthart is zeer tevreden over de samenwerking tussen de partijen en study store. “Het laat zien dat je als studentenvertegenwoordiger met goede ideeën de relevante partijen kan inschakelen om iets goeds te doen voor de Wageningse student”.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door de OV-commissie van de S.A.W. Heb je interesse om je ook in te zetten voor de Wageningse student? Kijk dan op: http://sawageningen.nl/commissies/