[:nl]Bijna helft van Wageningse student nog zonder fietsverlichting[:en]Almost half of Wageningen students don’t have proper bike lighting[:]

[:nl]”Studenten, zorg voor goed fietsverlichting!” Dat is het advies van Nick Ligthart, de voorzitter van de Student Alliance Wageningen. Op basis van een steekproef op Leeuwenborch en Forum (N=120) blijkt dat 45% van de studenten hun fiets nog niet op orde hebben. “En dat kan grote gevolgen hebben…”, aldus Ligthart. Ligthart is twee weken geleden zelf beboet voor €55 omdat hij geen voorverlichting had op zijn fiets. “Ik wil zorgen dat dit zo weinig mogelijk andere studenten overkomt, want het is gewoon zonde van je geld”.

Volgende week organiseert de S.A.W. in samenwerking met de gemeente, de WUR en ‘Kragten’ een bewustwording campagne op 15 november bij Asia Plaza. Bij zonsondergang promoten de organisaties veilig fietsverkeer in Wageningen. “We delen flyers en stickers uit om mensen te attenderen dat goede verlichting cruciaal is. Met goede verlichting voorkom je namelijk niet alleen een fikse boete, ook de kans op een ongeluk wordt met 17% verminderd.”

Naast bewustwording zorgt de S.A.W. ook dat er goedkope fietsverlichting verkocht wordt op de Campus. Vanaf 15 november kan je bij de study store in forum voor 4 euro een voor- en achterlichtje aanschaffen. Ligthart is zeer tevreden over de samenwerking tussen de partijen en study store. “Het laat zien dat je als studentenvertegenwoordiger met goede ideeën de relevante partijen kan inschakelen om iets goeds te doen voor de Wageningse student”.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door de OV-commissie van de S.A.W. Heb je interesse om je ook in te zetten voor de Wageningse student? Kijk dan op: http://sawageningen.nl/commissies/[:en]“Students, make sure you have good bikelights!” That is the advice of Nick Ligthart, chairman of the Student Alliance Wageningen. A sampling test on Leeuwenborch and Forum (N=120) shows that 45% of the students don’t have a well-function front or back lighting on their bike. “And that can have large consequences..”, says Ligthart. Ligthart was fined €55 two weeks ago because of lacking front lighting. “I want to make sure that it doesn’t happen to many other students, because it is just a waste of money.

Next week, the S.A.W. will organise a promotion campaign 15 November near Asia plaza intersection in collaboration with the Wageningen municipality, WUR and Kragten. During sun set the organisation will promote safe bike traffic in Wageningen. “We will share flyers and stickers to the bikers to highlight that lighting is crucial for safety. With good lighting you not only prevent a fine, you also reduce the risk of an accident with 17%.

Besides awareness the S.A.W. also arranged to sell lighting on campus. From the 15th November you can buy a set of front and back lighting for €4,- in the study store of Forum. Ligthart is very content about the collaboration with the organisations and the study store. “It shows that student representatives with good ideas can include relevant parties to do good things for Wageningen students”.

This action has been made possible by the public transport commission of S.A.W. Do you have an interest to help other Wageningen students? Check out:  http://sawageningen.nl/en/commissies/[:]