[:nl]Nog een hoop te bevechten voor studentenhuisvesting[:en]Student housing – still a lot to fight for![:]

[:nl]Studenten komen weer in de problemen met huisvesting. De regeling dat maar een bepaald percentage van de woningen in een straat aan studenten mag worden verhuurd wordt verlaagd van 15% naar 5%. En dat te bedenken dat meer dan 25% van de inwoners van Wageningen studenten zijn.

Bovendien gaat de gemeente het verhuur van huizen boven winkelpanden aanpakken. Verder kopen steeds meer ouders een huis voor hun kinderen die hier als student geen kamer kunnen vinden. Deze regels worden ook aangescherpt.
Er blijft dus bijzonder weinig ruimte voor ons over. Ook al heeft de gemeente toegezegd om een aantal locaties open te stellen voor verder onderzoek voor studentenhuisvesting. Deze oplossing lost nog niet eens 2/3e op van de tekorten over twee jaar.
Het is dus zaak dat we door blijven gaan met opkomen voor onze rechten en duidelijk maken aan de gemeenteraad dat wij ook inwoners van Wageningen zijn!

http://hoogenlaag.nl/lokaal/regels-voor-particuliere-kamerverhuur-aangescherpt-279502

[:en]Again students are denied the right to live in Wageningen. The regulation that approves a number of houses per street to be rented to students is lowered from 15% to 5%, while more than 25% of the citizens of Wageningen are students.

Besides, the municipality changes the rules about renting student housing above shops in the city centre. Furthermore, the regulations for parents that want to buy a house for their homeless children are becoming more strict.
This way we will not have enough rooms to live in, even though the municipality approved to investigate some locations for student housing. These locations do not even solve 2/3rd of the shortage over two years.
Therefore, we need to keep fighting for our rights as real citizens on Wageningen!

http://hoogenlaag.nl/lokaal/regels-voor-particuliere-kamerverhuur-aangescherpt-279502

[:]