Nog een hoop te bevechten voor studentenhuisvesting

Studenten komen weer in de problemen met huisvesting. De regeling dat maar een bepaald percentage van de woningen in een straat aan studenten mag worden verhuurd wordt verlaagd van 15% naar 5%. En dat te bedenken dat meer dan 25% van de inwoners van Wageningen studenten zijn.

Bovendien gaat de gemeente het verhuur van huizen boven winkelpanden aanpakken. Verder kopen steeds meer ouders een huis voor hun kinderen die hier als student geen kamer kunnen vinden. Deze regels worden ook aangescherpt.
Er blijft dus bijzonder weinig ruimte voor ons over. Ook al heeft de gemeente toegezegd om een aantal locaties open te stellen voor verder onderzoek voor studentenhuisvesting. Deze oplossing lost nog niet eens 2/3e op van de tekorten over twee jaar.
Het is dus zaak dat we door blijven gaan met opkomen voor onze rechten en duidelijk maken aan de gemeenteraad dat wij ook inwoners van Wageningen zijn!

http://hoogenlaag.nl/lokaal/regels-voor-particuliere-kamerverhuur-aangescherpt-279502