Schemercolleges, enige vrijwilligers?

Schemercolleges slecht voor vrijwilligerswerk buiten de universiteit

Eva wijntjes legt uit waarom

Het nieuwe rooster voorstel gooit roet bij heel veel studenten en organisaties. De WUR moet in plaats daarvan zorgen voor een structurele oplossing met extra onderwijsruimte en minder leegstand. Er moet niet uitgeweken worden naar studenten activiteiten.  In de komende dagen leggen studenten en organisaties uit waarom.

In deze tweede rapportage vertelt Eva Wijntjes, actief lid van de Nederlanse Jeugdbond voor Natuur, over hoe schemercolleges haar vergaderingen onmogelijk maakt:

Ik ben Eva Wijntjes en studeer de master Food Technology. Ik heb ook de bachelor hier gedaan en woon dus al sinds 2013 in Wageningen. Ook ben ik lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuur (NJN). Dit is een natuurvereniging voor een door jongeren van 11 tot 25 jaar. Elk jaar organiseren we 10 zomerkampen en heel veel weekendkampjes met verschillende onderwerpen, zoals vogels, planten, insecten en strand. Deze kampen proberen we zo goedkoop mogelijk te organiseren, zodat ook mensen met een kleine portemonee een zeer aantrekkelijke en leerzame vakantie kunnen hebbben.

Twee jaar geleden heb ik het bestuur van deze vereniging gedaan en nu zit ik nog in twee commissies. Omdat het een landelijke vereniging is, komen de leden die actief zijn in het bestuur en commissies vanuit het hele land. De vergaderingen zijn daarom vaak in Utrecht en beginnen om 19:00, omdat iedereen dan ook nog een beetje op tijd weer thuis is. Als ik tot 19:00 nog college heb, haal ik dit natuurlijk niet. In het weekend vergaderen is niet echt een optie, omdat er dan ook kampjes en natuurlessen zijn. Omdat de NJN volledig op vrijwilligers draait is het belangrijk dat deze vergaderingen door kunnen gaan en het zou daarom heel vervelend zijn als de schemercolleges doorgevoerd gaan worden.

Meer weten over de NJN, kijk dan op njn.nl!