NIEUWE WAGENINGSE STUDENTENBELANGENBEHARTIGER OPENT ‘MELDPUNT AVONDCOLLEGES’

Wageningen, 4 september 2016 – Vanaf morgen zal 20% van de studenten voor het eerst te maken krijgen met avondcolleges. Het samenwerkingsverband Student Alliance Wageningen opent daarom op 5 september het meldpunt avondcolleges. Met het meldpunt willen de studenten inspringen waar het College van Bestuur tekort schiet: in het volledig verzamelen van informatie.

De Wageningen University kampt met capaciteitsproblemen. De College van Bestuur ziet een oplossing in uitbreiding van de collegetijden. Daarom experimenteert Wageningen University van september tot en met december met avondcolleges. De pilot moet duidelijkheid geven, of avondcolleges een reële oplossing zijn voor het capaciteitsprobleem. [1]

Studenten en docenten kunnen bij het meldpunt terecht om hun persoonlijke ervaring te laten registreren met betrekking tot de pilot. Fons Janssen, voorzitter van het dagelijks bestuur, legt uit: “Veel studenten denken dat er met de selectieve evaluaties uiteindelijk geen compleet beeld wordt gevormd van de impact van avondcolleges. Met de oprichting van dit meldpunt wil Student Alliance Wageningen de universiteit hierbij helpen.” Na de kerst worden de data geanalyseerd en gepubliceerd, zodat het College van Bestuur ze kan meenemen in de besluitvorming.

Het initiatief wordt breed gedragen door studentenorganisaties. Filip Hendricks, voorzitter van sportstichting Thymos, stelt: “Momenteel weten sportverenigingen nog niet of zij voldoende gehoord zullen worden in de pilot met avondcolleges. Tegelijkertijd zijn er zorgen, omdat trainingen van sportverenigingen voornamelijk in de vroege avond plaatsvinden. Met het meldpunt garanderen we in ieder geval dat de sportende student de kans heeft om zich uit te spreken.”

Student Alliance Wageningen is een samenwerkingsverband van studenten, dat streeft naar optimale ontwikkeling van studenten in het onderwijs en bij nevenactiviteiten. Naast het verzamelen van informatie richt Student Alliance Wageningen zich op het verspreiden van correcte en complete informatie over de capaciteitsproblemen van de universiteit. Tot nu toe was de universiteit terughoudend in het verspreiden van informatie.